aanrechtblad symphony
symphony blauw

Symphony

Symphony is een merk dat een nieuwe formule heeft op het gebied van composiet. Ze gebruiken minder dan 20% nieuwe kwartssteen, maar voornamelijk gerecyclede materialen. Ondanks het gerecyclede materiaal is het een prachtig, duurzaam en sterk product. De diverse kleuren zorgen ervoor dat voor uw project altijd een Symphony blad of vloer geschikt is!

Symphony keukenblad

Sterkte en duurzaamheid

Symphony is ontworpen om buitengewoon sterk en duurzaam te zijn. Het kan bestand zijn tegen hoge belastingen, schokken en slijtage, waardoor het geschikt is voor ieder project.

 

aanrechtblad symphony

Lichtgewicht

Ondanks zijn indrukwekkende sterkte is Symphony  vaak lichter dan traditionele materialen. Dit maakt het gemakkelijker te installeren. Dat is uniek, een sterk en lichtgewerkt merk.

symphony marmer

Corrosiebestendigheid

Symphony is bestand tegen corrosie en roest, waardoor het een uitstekende keuze is voor toepassingen in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid.

Het merk Symphony

Symphony is onderdeel van het internationale bedrijf Aurea Stone. Symphony staat bekend om zijn hoogwaardige composietmaterialen en duurzaamheid. Het assortiment omvat een breed scala aan composiet producten die geliefd zijn vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht.

Of het nu gaat om keukenwerkbladen of badkamerelementen, Symphony’s composietmaterialen blinken uit in zowel prestaties als uiterlijk, waardoor ze een populaire keuze zijn bij professionals en particulieren die streven naar een naadloze combinatie van functionaliteit en elegantie. Symphony staat bekend om duurzame productieprocessen en hoge kwaliteit composiet producten.

Symphony keukenblad

symphony

Een duurzame keuze door 4R technologie

Zoals gezegd staat Symphony bekend om de duurzame werkwijze. Voor het maken van hoge kwaliteit composiet producten gebruiken ze namelijk de zogenaamde “4R technologie”. Dit verwijst naar Reduce (reduceren), Recycle (herverwerken), Reuse (hergebruiken) en Respect (respecteren).

Reduce (reduceren)

Zoals aangegeven gebruikt het merk 20% minder nieuwe kwartssteen bij het produceren van nieuwe producten. Dit betekent dat ze dus minder grondstoffen gebruiken en dus een minder grote ecologische voetafdruk achterlaten. 

Recycle (herverwerken)

In de producten worden gerecyclede materialen zoals glas of andere componenten verwerkt. Op deze manier hebben ze minder kwartssteen nodig om tot prachtige producten te komen en geven ze een tweede leven aan gerecyclede materialen. Hierdoor wordt de hoeveelheid afvalstoffen op aarde verkleind. 

Reuse (hergebruiken)

En niet alleen in de grondstoffen houden ze rekening met duurzaamheid. Ook in de productieprocessen proberen ze dit zo veel mogelijk door te voeren. Zo recyclen ze bijna 100% van het water dat nodig is tijdens het productieproces.

Respect (respecteren)

Al met al probeert het bedrijf het milieu te respecteren en dit zo weinig mogelijk te vervuilen. Zo stoten ze 75% minder inadembaar kwartssteen uit in vergelijking met kwartsoppervlakken die op traditionele wijze worden geproduceerd. 

Nieuwe technologieën bij Symphony van Aurea Stone 

Nano Enhancement of Surfaces (NEOS) is een hoogwaardige vlek- en stofafstotende technologie ontwikkeld door de ingenieurs van Symphony. NEOS is onzichtbaar voor het blote oog en is wetenschappelijk geformuleerd om een beschermlaag te produceren die bestand is tegen vlekken, het oppervlak schoon houdt en beschermt tegen dagelijkse slijtage. Met NEOS zijn deze oppervlakken veilig beschermd tegen de meest voorkomende huishoudelijke chemicaliën.

Zou u graag meer informatie willen ontvangen over één of meerdere Symphony producten? Vraag dan snel en gemakkelijk vrijblijvend een offerte aan

Eindeloos veel patronen door Nano-Ink technologie

Onder hoge temperatuur en hoge druk dringt Nano-inkttechnologie, die gebruik maakt van een gepatenteerde 5D-nanotechnologie, door in het oppervlak van Symphony composiet, waardoor authenticiteit van kleur en patroon ontstaat.

Het fabricageproces van het merk vereist geen veranderingen in de verwerkingstechnieken in vergelijking met traditionele kwartsverhardingen. Zo zijn er geen veranderingen nodig in snijtechnieken, verbruiksartikelen, lijmen of omgang met het composiet. 

Met deze Nano-Ink technologie worden geweldige kleuren, aders en textuur gecreëerd die bijna niet zijn te onderscheiden van de natuurlijke varianten. Nano-INK-technologie injecteert inkt tot 1 mm onder het oppervlak en vermijdt de nadelen van het printen van een patroon dat beperkt is tot alleen het bovenoppervlak. Dit verbetert de stabiliteit van kleuren drastisch, creëert een diep 3D-effect en zorgt voor een betere krasbestendigheid.

symphony aanrechtblad

Natuursteenhandel Tonkes voor al uw Symphony producten

Wij begrijpen dat u na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast bent geworden over het merk Symphony. Heeft u nog vragen over deze of andere producten uit ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op! Voorbeelden van andere merken die zich specialiseren in composiet zijn Diresco, Silestone of Eurokwarts. Graag onze producten eens in het echt bekijken? Kom gerust eens langs in onze showroom!