silestone
silestone blad

Silestone

Silestone staat bekend om zijn innovatieve kwartscomposiet technologie en combineert ongeëvenaarde duurzaamheid met verbluffende esthetiek. Met een uitgebreide reeks aan levendige kleuren heeft Silestone de normen voor design en functionaliteit naar nieuwe hoogten getild.

silestone marmerlook

Silestone

Silestone is de oplossing voor ieder project. Het composiet is geschikt voor iedere ruimte en heeft een lange levensduur. Het is kras- en vlekvrij, onderhoudsvriendelijk en  duurzaam.

Silestone composiet

Gratis Silestone kleurstalen aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor Silestone? Vraag een gratis kleurstaal aan via deze pagina van Cosentino. Klik bovenin op Silestone en kies maximaal vier kleurstalen voor uw project.

 

 

silestone

Gevarieerde collecties

Bij Silestone is er voor iedereen een geschikte collectie. Zowel voor liefhebbers van marmer, stonelook en cementlook kunt u bij dit merk kiezen uit de mooiste varianten.

Het merk Silestone

In de wereld van hoogwaardige oppervlaktematerialen is Silestone een naam die synoniem staat voor stijl, duurzaamheid en innovatie. Als een toonaangevend merk in de industrie van kwartscomposiet, heeft het bedrijf een revolutionaire verschuiving teweeggebracht in de manier waarop we denken over werkbladen, aanrechtbladen en diverse andere interieurtoepassingen. 

Silestone, dat deel uitmaakt van de Cosentino Group, een Spaans bedrijf dat gespecialiseerd is in oppervlakte-oplossingen voor architectuur en design, heeft composiet technologie naar een geheel nieuw niveau getild. Silestone composiet, ook wel bekend als kwartscomposiet, is een geavanceerd materiaal dat bestaat uit natuurlijk kwarts, een van de hardste en meest voorkomende mineralen op aarde, gecombineerd met hoogwaardige harsen. Dit samenspel van natuurlijke elementen en moderne technologie resulteert in een product dat niet alleen opmerkelijk duurzaam en bestendig is, maar ook esthetisch zeer aantrekkelijk is.

Silestone aanrechtblad

SIlestone roestkleur

Nabootsen van natuurlijke materialen met Silestone composiet 

Het vermogen van Silestone composiet om nauwkeurig natuurlijke materialen na te bootsen, zoals marmer en graniet, is een van de sterke punten die het merk onderscheidt. Dit maakt het mogelijk om een luxe uitstraling te creëren zonder de inherente kwetsbaarheid en onderhoudsbehoeften van natuursteen. Met deze producten kunnen ontwerpers en huiseigenaren genieten van de prachtige uitstraling van natuursteen, zonder zich zorgen te maken over vlekken, krassen of regelmatige afdichting.

Een ander voordeel is de consistentie in kleur en patroon. Natuurlijke stenen kunnen variaties vertonen in adering en kleur, wat soms een uitdaging kan zijn bij het kiezen van materialen voor grotere projecten. Silestone composiet elimineert dit probleem door een gelijkmatige kleurconsistentie te bieden, waardoor het gemakkelijker wordt om een uniforme uitstraling te bereiken, zelfs in uitgestrekte ruimtes.

Grote diversiteit Silestone kleuren

Een van de meest indrukwekkende aspecten van Silestone is de diversiteit aan beschikbare kleuren. De kleurencollectie van het merk is uitgebreid en verbluffend, waardoor zowel ontwerpers als consumenten de vrijheid hebben om uit een rijke reeks opties te kiezen die perfect aansluiten bij hun individuele smaak en de esthetiek van hun ruimte. Van tijdloze neutrale tinten tot gedurfde en levendige kleuren, de keuze is vrijwel onbeperkt.

De composiet kleuren die Silestone biedt, variëren van klassiek marmerachtig wit en elegant zwart tot zachte grijstinten en aardetinten die een warme sfeer in elke omgeving kunnen creëren. Deze kleuren zijn doordrenkt met diepte en textuur, waardoor ze een visuele aantrekkingskracht krijgen die vergelijkbaar is met natuurlijke stenen, maar met de toegevoegde voordelen van duurzaamheid en onderhoudsgemak die inherent zijn aan composietmaterialen.

silestone in huis

Silestone keukenblad

Het composiet van Silestone is een duurzame keuze

De duurzaamheid van Silestone composiet is een eigenschap die het merk nog aantrekkelijker maakt. Het materiaal is bestand tegen krassen, vlekken en hitte, waardoor het perfect geschikt is voor drukke keukens, badkamers en andere intensief gebruikte ruimtes. Bovendien maakt de niet-poreuze aard van het materiaal het resistent tegen bacteriën en schimmelgroei, wat resulteert in een hygiënisch oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is.

Het aanbod Silestone producten bij Natuursteenbedrijf Tonkes

Bij Natuursteenbedrijf Tonkes vindt u een selectie composiet douchebakken en composiet wastafels van het betrouwbare merk Silestone. De douchebakken hebben een strak design en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. De wasbakken zijn tevens verkrijgbaar in verschillende moderne vormgevingen die naadloos passen in diverse stijlen badkamers. 

Wilt u meer weten over één of meer producten uit onze Silestone collectie? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie. 

Natuursteenbedrijf Tonkes helpt u graag verder met Silestone

Bent u op zoek naar Silestone producten, heeft u vragen over het merk of kunnen wij u op een andere manier helpen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder! Benieuwd naar onze andere composiet merken? Neem dan eens een kijkje bij Symphony, Diresco of Eurokwarts.