Natuursteen kristalliseren

Door uw natuursteen te kristalliseren zorgt u voor een mooi glanzende vloer. Verder draagt het onderhoud bij aan een hogere duurzaamheid. Natuursteen kristalliseren is een goed alternatief voor het schuren of polijsten van natuursteen omdat het een stuk voordeliger is. Kristallisatie is alleen mogelijk bij stenen met een hoge kalk waarde. Zo kunt u vloeren van travertin, kalksteen en marmer kristalliseren. Bent u uw doffe vloer beu? Wacht dan niet langer en laat uw natuursteen kristalliseren.

Hulp nodig?
Vragen of onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op via het formulier of neem telefonisch contact op
Bel naar: 0598 612 391

Natuursteen kristalliseren: een beschermde glanzende vloer

Natuursteen kristalliseren zorgt naast een geweldige glans ook voor een beschermende laag op uw natuurstenen vloer. Maar hoe werkt het kristalliseren van een vloer? Ten eerste wordt de (indien aanwezige) beschermlaag verwijderd. Vervolgens wordt de vloer voorzien van een zuur waardoor de bovenste laag van het materiaal zacht wordt. Hierna wordt er een boenmachine gebruikt voor de vloer. Door het draaien en de druk die deze machine uit oefent kristalliseert de toplaag.

Doordat de toplaag hard wordt en zich sluit, krijgt de vloer een beschermende laag. Deze laag zorgt dat uw vloer minder vatbaar is voor vlekken en vermindert krasvorming. Hiernaast is het voornaamste dat uw vloer weer een waanzinnige glans heeft.

Hoe vaak moet er gekristalliseerd worden?

De frequentie van het kristalliseren van natuursteen hangt af van de belasting van de vloer. De belasting in een woonhuis is logischerwijs compleet anders dan die in een bedrijfspand of station. Het effect van de kristallisatie zal op de drukkere locaties sneller wegebben.

Om het gewenste effect voor een woonhuis te behouden dient u het natuursteen één á twee keer per jaar te kristalliseren. Voor bedrijfspanden speelt de grootte van het pand een rol. Wanneer er grote aantallen medewerkers de vloer bewandelen kan de kristalliseer frequentie zelfs oplopen tot één keer per maand. Echter volstaat voor de meeste bedrijven één keer per kwartaal.

Kristalliseren is beduidend minder duurzaam dan polijsten of schuren. Afhankelijk van de locatie dient u jaarlijks te investeren in een nieuwe onderhoudsbeurt. Wanneer u voor polijsten kiest dan bent u verzekerd van een glanzende vloer voor minstens 5 jaar. Deze ingreep is echter een stuk kostbaarder.

Ego Grigio Keramiek Vloertegel

Natuursteen kristalliseren met Natuursteenbedrijf Tonkes

Natuursteen kristalliseren levert een mooi resultaat op. De glans van uw marmer of andere kalksteensoort is ongeëvenaard. Het kristalliseren kunt u in veel gevallen gemakkelijk zelf doen. Het is echter belangrijk dat u met de juiste materialen te werk gaat. Wanneer er incorrect wordt omgegaan met het zuur kan het uw vloer namelijk beschadigen. Wij van Tonkes Natuursteen hebben alle benodigde attributen in huis. Naast het verhuren van een boenmachine en andere materialen zullen wij u van gedegen advies voorzien. Hierdoor bent u goed voorbereid en voorkomt u onnodige beschadigingen aan uw vloer.

Al sinds 1935 zijn wij een begrip op het gebied van levering, verwerking en bewerking van natuursteen. Bent u geïnteresseerd in de aanleg of onderhuid van uw natuursteen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij leveren natuursteen op maat, van verschillende materialen en plaatsen het op locatie.

Wilt u uw vloer voorzien van een beschermende laag en een ongekende glans? Laat dan nu uw vloer van natuursteen kristalliseren.

vraag een offerte aan bij tonkes natuursteen

Niet helemaal kunnen vinden waar u naar op zoek bent? Vraag dan hier een gratis offerte aan!