De leisteen tegel is populair vanwege zijn natuurlijke uitstraling. Er zijn talloze toepassingen mogelijk. Op deze pagina vindt u leisteen voor binnen. Perfect voor op de vloer of aan de wand. Bij Tonkes Natuursteen kiest u voor hoge kwaliteit, omdat wij tegels bewerken met de modernste machines. Een veilige en verstandige keuze dus, wanneer u online een leisteen tegel wilt kopen.

 

Home » Natuursteen tegels » Leisteen tegels

Toont alle 18 resultaten

Tegels van leisteen met een natuurlijke uitstraling

De natuurlijke look van de leisteen tegel maakt dit type steen geschikt voor uiteenlopende interieurs. Want zowel in landelijk ingerichte woningen als moderne interieurs is de leisteen goed te verwerken. Er zitten fraaie kleurnuances in de stenen, met als bijkomend voordeel dat een beetje vuil niet direct opvalt. In ons assortiment vindt u leisteen tegels voor zowel de vloer als de wand.

Leisteen vloertegels

Als het gaat om vloertegels, krijgt de leisteen tegel vaak de voorkeur. Het voordeel is dat een leisteen vloer niet glad is, ook heeft u niet snel last van krassen. Ook is het een kleurvast type steen, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.

Leisteen wandtegels

Bij tegels denkt u misschien direct aan de vloer, maar ook aan de muur is dit type tegel goed te plaatsen. Bijvoorbeeld in combinatie met een ander soort muurbekleding. Mogelijkheden zijn er genoeg, en dankzij ons ruime aanbod van leisteen varianten is er ook voor u een geschikt exemplaar.

De belangrijkste eigenschappen van leisteen

Leisteen tegels zijn afkomstig uit verschillende groeves over de hele wereld. Het is een redelijk exclusieve steensoort, die wordt geslepen in fijne lagen. Een belangrijke eigenschap is de relatief ruwe structuur, waardoor het ook bruikbaar is in de badkamer. Ook voor gebruik in de hal, woonkamer en keuken is leisteen geliefd.

De leisteen tegel is een uitstekende warmtegeleider, en kan dus ook toegepast worden samen met vloerverwarming. Het is belangrijk om te weten dat krassen kunnen ontstaan, wanneer u niet voorzichtig omgaat met scherpe voorwerpen. Heeft u vragen over het gebruik en onderhoud? Neem gerust contact op. Interessante alternatieven voor leisteen zijn bijvoorbeeld hardsteen tegels, kwartsiet tegels, basalt tegels en marmeren tegels.

Diverse soorten leisteen

Wanneer je denkt aan leisteen tegels voor binnen, heb je de keuze uit een aantal verschillende soorten. Zo is er de Titano Leather Finish met een redelijk ruw profiel. De grove structuur geeft een goede grip, zelfs als de steen nat is. Dit is ook het geval bij de Portugese leisteen.

De Noorse leisteen bestaat uit verschillende splijtlagen en komt voor in verschillende kleurtinten. Dan is er nog de Mustang leisteen, afkomstig uit Brazilië. Dit is een donker type. Kijk gerust rond op deze pagina om alle soorten te bekijken. Schroom niet om te bellen of mailen, wanneer u vragen heeft.

Een leisteen tegel kopen bij een echte specialist

Geïnteresseerd in tegels van leisteen? Dat begrijpen we, want deze tegels geven uw interieur een luxe uitstraling. Het is natuurlijk wel van belang om te kiezen voor hoge kwaliteit. Gelukkig leveren we bij Tonkes Natuursteen alleen hoogwaardige producten. Al sinds 1935 zijn we een begrip op het gebied van natuursteen.

Tegenwoordig bewerken we steen met de modernste machines, die worden bediend door goed opgeleide medewerkers. Onze adviseurs denken daarnaast graag met u mee, als het gaat om de toepassing van tegels gaat. Kom langs in onze showroom, of koop online de juiste leisteen tegel.