Kwartsiet tegels vindt u hier in een groot aantal varianten. Kwartsiet is geliefd vanwege de antislip eigenschappen, waardoor dit type steen ook in de badkamer goed bruikbaar is. Het materiaal is slijtvast en verkrijgbaar in een uiteenlopend aanbod van kleuren. Dat varieert van bijna zwart tot behoorlijk lichte kleuren. Kies hier de kwartsiet tegel uit die het best past bij uw project!

Home » Natuursteen tegels » Kwartsiet tegels

Toont alle 7 resultaten

Kwartsiet tegels: lange levensduur gegarandeerd

Gaat u een vloer betegelen die zeer intensief gebruikt wordt? Dan is het slim om voor kwartsiet tegels te kiezen. Dit type steen zal namelijk niet of nauwelijks lijden onder het voortdurende gebruik. Kwartsiet is namelijk bijzonder slijtvast. U kunt dus rekenen op een zeer lange levensduur.

Met name voor de tuin is dit type steen een van de meest gekozen opties. De tegels van kwartsiet ziet u daarnaast veel terug in ruimtes zoals toiletten en badkamers. De oppervlakte van de stenen is namelijk ronduit robuust en heeft natuurlijk antislip eigenschappen. Zo voorkomt u vervelende uitglijders, door het juiste type steen te kiezen. We zetten de belangrijkste eigenschappen nog eens voor u op een rij:

  • Slijtvast
  • Antislip
  • Ruim aanbod van kleuren
  • Robuuste look
  • Langs levensduur

Keuze uit een groot aantal tegels van kwartsiet

Uiteraard mag u van een echte specialist als Tonkes Natuursteen een uitgebreid assortiment verwachten. Ook op het gebied van kwartsiet tegels maken wij dat waar. We hebben tegels met diverse fraaie afwerkingen. De donkerste kleuren zijn zo goed als zwart, de lichtste kleuren zijn lichtgrijs.

Vraag gerust een offerte aan. Wij kunnen scherpe prijzen bieden voor kwartsiet tegels, die ook nog eens in meerdere formaten te krijgen zijn. Mocht kwartsiet niet geheel aansluiten bij uw smaak, dan kunt u bijvoorbeeld ook kijken naar marmer tegels, hardsteen tegels of graniet tegels. Eigenlijk hebben wij alle soorten natuursteentegels wel in huis!

Wat is kwartsiet?

Het gesteente kwartsiet bestaat grotendeels uit het mineraal kwarts. Ooit was het kwartszand, dat is samengeperst tot zandsteen. Onder meer druk en temperatuur zorgt in de loop der tijd voor verharding van het gesteente.

Kenmerkend voor kwartsiet tegels zijn de natuurlijke en robuuste look. Net als leisteen behoort kwartsiet tot de zogenaamde splijtgesteenten. Opvallend is dat de steen in allerlei kleuren voorkomt, iets wat natuurlijk een voordeel kan zijn voor u als eindgebruiker.

Kwartsiet tegels kopen bij Tonkes Natuursteen

Is de kwartsiet tegel een type tegel dat perfect aansluit bij uw wensen? Kom gerust eens langs in onze showroom, waar u diverse steensoorten kunt bekijken. Tonkes is al sinds 1935 een begrip op het gebied van natuursteen, waardoor u kunt rekenen op bijzonder deskundig advies.

Nu we ook online onze tegels beschikbaar hebben gemaakt, is het ook mogelijk om vanuit uw luie stoel de juiste tegels te bestellen. Het is verstandig om een offerte aan te vragen, zodat u weet hoeveel u kwijt bent aan tegels voor uw project. Natuurlijk is het ook mogelijk om te bellen of mailen, zodat we u op afstand kunnen helpen met het selecteren van de juiste kwartsiet tegels!