Heeft u wel eens gedacht aan een kalksteen tegel voor uw interieur? De tegels van kalksteen zijn geschikt voor badkamer, keuken en vele andere plekken in huis. Vraag gerust een offerte aan, dan weet u wat uw project met de kalksteen tegel gaat kosten!

Home » Natuursteen tegels » Kalksteen tegel

Toont alle 48 resultaten

Belgisch Hardsteen Renovation Line

Biblical Kalksteen Vloertegel

Castle Stone Beige Slatestone

Castle Stone Grey Limestone

Castle Stone Zwart Limestone

Chocolate Mousse Limestone

Colosseum Beige Limestone

Cordoba Patara Light Limestone

Cordoba Rain Gezoet Limestone

Cordoba Rain Grey Vloertregel

Dolomiet Green Fossil Limestone

Ebony Black Tumbled Limestone

Fossil Green Flamed Limestone

Heritage Black Tumbled Limestone

Honey Siena Finish Verouderd

Indigo Historic Brushed Limestone

Jerusalem Grey Limestone Floortile

Jura Gelb Gepolijst Vloertegel

Jura Gelb Gestraald en Geborsteld

Jura Gelb Gezoet Vloertegel

Jura Grau Gepolijst Vloertegel

Jura Grau Gestraald en Geborsteld

Jura Grau Gezoet Vloertegel

Kotah Blue Limestone Flooring

Kotah Yellow Limestone Flooring

Olive Grey Tumbled Limestone

Pallava Grey Tumbled Limestone

Perpignan Beige Modern Limestone

Pietra Autentico Beige Rustico

Pietra Autentico Belgian Blue

Pietra Autentico Belgian Rustico

Pietra Autentico Blue Limestone

Pietra Autentico Heavy Patinato

Pietra Autentico Pearl Patinato

Pietra Autentico Sinai Patinato

Pietra Etrusca Beige Limestone

Pietra Etrusca Grigio Limestone

Pietra Liguria Sweetened Limestone

Pristina Anticato Limestone Floortile

Pristina Monastery Limestone Floortile

Pristina Pocco Vecchio Kalksteen

Solnhofener Breukruw Kalksteen Vloertegel

Spotted Bluestone Gezoet Kalksteen

Spotted Bluestone Riven Kalksteen

Spotted Bluestone Tumbled Limestone

Vietnamees Hardsteen Donker Gezoet

Vietnamees Hardsteen Geschuurd Getrommeld

Vietnamees Hardsteen Soft Finish

Ruim assortiment van de kalksteen tegel

Bij Tonkes natuursteen vindt u een ruim assortiment van de kalksteen tegel. Online kunt u nep natuursteen aantreffen, maar bij ons weet u dat u kwaliteit koopt. Sommige stenen zijn afkomstig uit Duitsland, anderen uit België. Maar verrassend genoeg komen veel tegels helemaal uit India of Afrika.

De tegels van kalksteen zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Van grijs tot wit en van zwart tot geel. Hierdoor is er altijd een geschikt voor uw woning of project. De bekende Jura tegels van dit type steen zijn uiterst populair. De afwerking van alle tegels kunt u ook zelf bepalen. Hierbij kunt u denken aan gestraald, geborsteld, gezoet of gepolijst.

Tegels van kalksteen buiten en in de badkamer gebruiken

Dit type steen tegel is geschikt voor talloze projecten. Ga voor kalksteen in de badkamer om een luxe uitstraling te krijgen. Daarnaast is deze geïmpregneerde steen waterresistent en uiterst geschikt voor de natte omgeving in de badkamer. Kies uit de kalksteen vloertegels en kalksteen wandtegels om uw badkamer helemaal af te maken.

Wilt u tegels van kalksteen buiten? Dat is mogelijk, indien juist geïmpregneerd. Wij zouden het daarentegen niet aanbevelen, aangezien het een relatief kwetsbare steentype is. De kans dat de tegel beschadigd is aanwezig en dat is natuurlijk zonde. Ook met reinigingsproducten moet u zuinig zijn, aangezien er vlekken in de tegel kunnen ontstaan.

Wat is kalksteen?

Kalksteen is een type natuursteen die voorkomt in bepaalde delen van de wereld. Hierin zitten vaak fossielen van zeedieren, zoals schaaldieren. Het is dan ook ontstaan uit een ophoping van de levende organismen in de zee. Hoe dieper dit type steen heeft gelegen, hoe meer het is samengedrukt. Daardoor kunnen er dus behoorlijke verschillen optreden in de uitstraling. 

Het welbekende mergel uit Limburg wordt vaak genoemd als een type kalksteen die wat losser is. Dit komt doordat het gemengd is met klei. Het is ook minder gebruikelijk om hier tegels mee te maken, aangezien deze steen minder hard is. Zuiver steen van kalk is wit of lichtgrijs van kleur. De gele en bruine kleur zijn afkomstig uit ijzerverbindingen.

Hoe hard is dit type tegel?

De hardheid van een steen is belangrijk wanneer u deze overweegt als tegel. Kalksteen heeft een variërende hardheid. Een factor die verantwoordelijk hiervoor is, is de diepte vanwaar het steen is onttrokken. Hoe dieper in de aardkost, hoe vaster de steen. Dit resulteert in een hogere hardheid en minder kans op barsten.

De hardheid hangt ook af van de binding van kalkdeeltjes. Hoe dichter deze bij elkaar staan, hoe harder ze zijn. Hierbij kunt u bij de hoogste dichtheid de vergelijking maken met een marmeren tegel. De mergel uit Limburg is meer te vergelijken met een kalksteen tegel die een lossere dichtbaarheid heeft.

Advies over de kalksteen tegel van echte specialisten

Denkt u aan het gebruik van een kalksteen tegel in uw interieur? Dat is zeker een prachtige toevoeging aan uw ruimte. Wilt u eerst meer weten over dit type tegel? Neem dan contact met onze specialisten op. Wij hebben alle kennis over natuursteen en kunnen uw vragen beantwoorden. Hierdoor maakt u de juiste keuze voor uw project.

Als het gaat om natuursteen in Noord-Nederland gaat zijn wij al jarenlang specialist en een begrip. Tonkes Natuursteen bestaat sinds 1935 en wij leveren, bewerken, en verwerken stenen. Hierdoor weet u zeker dat u hoge kwaliteit in huis haalt met de kalksteen tegel van Tonkes Natuursteen.