Zoekt u een hardsteen vloertegel? Dan bent u bij Tonkes Natuursteen aan het juiste adres. De Belgisch hardsteen vloertegels zijn een mooie aanwinst in uw woning. Bij ons vindt u een groot assortiment aan hardsteen vloertegels. Hierdoor vindt u altijd de variant die bij u past. Kies uw nieuwe hardsteen vloertegel bij Tonkes Natuursteen.

Home » Natuursteen tegels » Natuursteen vloertegels » Hardsteen vloertegel

Toont alle 15 resultaten

Belgisch hardsteen vloertegel voor in huis

Een Belgisch hardsteen vloertegel staat prachtig in uw huis. Deze natuursteen heeft een verouderde uitstraling, waardoor deze een unieke look heeft. Iedere tegel is uniek door een bepaald effect die erin is verwerkt. Dit effect bestaat uit witte aders die zichtbaar zijn en door de fossielen. Daardoor is niet een vloertegel van hardsteen hetzelfde.

Het Belgisch hardsteen is afkomstig uit Henegouwen en is een mooie blauwe arduin. Naast hardsteen uit België bestaat er ook Chinees hardsteen, Turks hardsteen en Vietnamese hardstenen. Al deze natuurstenen hebben dezelfde verouderde look en zijn mooi om met elkaar te combineren.

Kenmerken van hardsteen vloertegels

Hardsteen vloertegels bestaan uit kalkhoudend gesteente. Hierdoor is dit type natuursteen minder sterk dan bijvoorbeeld composiet vloertegels. De natuurlijke steen is zeer charmant, maar is wel gevoelig voor krassen en vlekken. Hier moet u wel rekening mee houden wanneer u voor deze unieke steensoort kiest. Het is namelijk erg mooi, ook met een krasje.

Juist door de gebruikssporen wordt een vloertegel van hardsteen mooi. Het geleefde gevoel geeft een extra sfeer aan de steen en de ruimte. Een goed voorbeeld zijn de oude kerkvloeren die u bewondert. Deze kunt u ook in uw woning hebben. Wilt u liever geen krassen? Dan kunt u ervoor kiezen om de hardsteen vloertegels te impregneren. Hierdoor hebben zij een beschermlaag over het profiel.

De uitstraling van hardsteen vloertegels

Zoals net benoemd is de uitstraling van de hardsteen vloertegels robuust. De vloertegels zien er verouderd uit, zodra er wat krassen en slijtage op te zien is. Dit geeft juist een prachtige sfeer aan een ruimte. De vloertegels van hardsteen kunnen gebruikt worden in de woonkamer, keuken en hal. Eigenlijk door het hele huis!

U creëert veel natuurlijke sferen in huis met deze vloertegel. Wist u dat hardsteen vloertegels gecombineerd kunnen worden met marmer vloertegels? Hiermee krijgt u het Amsterdamse dambord effect op uw vloer. Natuurlijk is hardsteen op zich een vloer die er uniek uitziet, doordat niet een tegel hetzelfde is.

Een hardsteen vloertegel van Tonkes Natuursteen

Bent u geïnteresseerd in een hardsteen vloertegel? Tonkes Natuursteen levert al 80 jaar de hoogste kwaliteit natuursteen. Hierdoor weten wij exact welke vloertegels u kunt gebruiken voor een ruimte. Wilt u advies hierover? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij kunnen u alle informatie geven die u nodig heeft.

Door te kiezen voor deze natuursteen, kiest u voor een unieke vormgeving en een antieke vloer. Naar mate de vloertegel langer ligt en er meer oneffenheden op komen, krijgt de tegel steeds meer karakter. Houdt u hier van en past dit bij uw stijl? Kom dan langs in onze showroom of bestel uw nieuwe hardsteen vloertegel online!