Een hardsteen tegel binnen aanleggen? Deze tegels geven uw interieur een prachtige, landelijke uitstraling. Steeds meer mensen kiezen er voor om dit type steen in het interieur te verwerken. In ons assortiment vindt u onder meer Belgisch hardsteen van hoge kwaliteit. Neem contact op als u vragen heeft, of bestel uw hardsteen tegels direct online!

Home » Natuursteen tegels » Hardsteen tegel

Toont alle 11 resultaten

Hardsteen tegels voor binnen

Hardsteen tegels binnen aanleggen? Deze tegels geven uw interieur een prachtige, landelijke uitstraling. Steeds meer mensen kiezen er voor om dit type steen in het interieur te verwerken. In ons assortiment vindt u onder meer Belgisch hardsteen van hoge kwaliteit. Neem contact op als u vragen heeft, of bestel uw hardsteen tegels direct online!

Natuurlijke uitstraling met hardsteen tegels

Waarom kiezen voor hardsteen tegels? Dit type steen heeft een natuurlijke look, die goed past in landelijke interieurs. Het materiaal is goed te combineren met andere soorten natuursteen. Ook voor buitengebruik is hardsteen geschikt, maar op deze pagina vindt u tegels voor binnen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Landelijke uitstraling
  • Geschikt voor moderne en klassieke interieurs
  • Hoge kwaliteit steen
  • Goed te combineren met andere soorten tegels

Er zijn binnen twee opties, namelijk wandtegels en vloertegels. Natuurlijk is het ook mogelijk om beide soorten in te passen.

Hardsteen vloertegels

Het gebruik van hardsteen vloertegels komt waarschijnlijk het eerst in u op. Ideaal voor wie de vloer een authentieke uitstraling wil geven. Een prachtig alternatief voor standaard vloeren zoals laminaat. Veel mensen kiezen voor gebruik van deze tegels in de keuken of woonkamer, maar er zijn natuurlijk veel meer opties.

Hardsteen wandtegels

Inderdaad, ook aan de wand is hardsteen een goed idee. Bekleed een complete muur met hardsteen, of doe dit slechts deels. Ook een combinatie met andere soorten steen is mogelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Inspiratie nodig? Schroom niet om contact op te nemen.

Belgisch hardsteen

Op het gebied van dit type steen zijn er diverse soorten in omloop. Denk aan Chinees hardsteen, Vietnamees hardsteen en Turks hardsteen. Wat ons betreft zijn Belgisch hardsteen tegels een uitstekende keuze.

De Belgische variant oogt luxe. Deze tegels van hardsteen noemt men ook wel blauw hardsteen. Ze bevatten vaak fossielen van schelpdieren. De tegels zijn bij Tonkes Natuursteen verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zowel voor de wand als de vloer.

Verschillende afwerkingen

Wanneer u denkt aan hardsteen tegels voor binnen, zijn er verschillende soorten afwerkingen op de markt. Wanneer hardsteen gezoet is, zegt dit niks over de smaak. Het ‘zoeten’ is een proces wat ervoor zorgt dat de steen minder slijt. Ook is het minder vatbaar voor vuil en vocht.

Wanneer tegels getrommeld zijn, wil dit zeggen dat ze machinaal verouderd zijn. Uw vloer gaat er dan uitzien alsof deze eeuwen oud is, onder meer doordat de zijkanten afgerond zijn. Wie liever gladde tegels heeft, kan kijken naar gepolijste hardsteen tegels. Neem gerust contact op, wanneer u advies nodig hebt over dit type steen.

Online hardsteen tegels voor binnen kopen

Bij Tonkes Natuursteen kunt u rekenen op hoogwaardige kwaliteit tegels van hardsteen. Wij werken in onze werkplaats met de modernste machines en goed opgeleide medewerkers. Niet alleen op het gebied van vloer-, wand- en terrastegels blinken we uit, we zijn ook een gerenommeerd leverancier van gedenkstenen.

Tonkes is al sinds 1935 een begrip op het gebied van natuursteen. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom te Veendam. Maar dankzij onze overzichtelijke webwinkel, is het nu ook mogelijk om online hardsteen tegels te kopen.