Op zoek naar een prachtige granieten vloer? Bij Tonkes Natuursteen vindt u de mooiste granieten vloertegels voor uw woning. Een vloer van graniet is tijdloos en zorgt voor veel stijl in de woning. Wij geven u hier alle informatie over dit type vloer. Weet u al wat voor granieten vloer het wordt, vraag dan direct een offerte aan!

Home » Natuursteen tegels » Natuursteen vloertegels » Graniet vloertegel

Toont alle 15 resultaten

Waarom een granieten vloer?

Een granieten vloer is van een natuursteen die niet te vergelijken is met andere. Deze is te herkennen aan zijn hardheid, verschillende kleuren en kenmerkende structuur. Ondanks de structuur is geen vloertegel hetzelfde.

Er zijn verschillende soorten graniet, waaronder bijvoorbeeld zwart graniet vloer. Zodra u een kleur hebt gekozen is het nog niet klaar. Er zijn veel verschillende soorten zwart waar u uit kunt kiezen. Vraag onze experts vooral naar de mogelijkheden.

Naast de donkere varianten zijn andere lichte, kleuren erg populair. De keuze bestaat uit onder andere grijze, beige, witte en zelfs rode granietsoorten. Hierbij past een vloer van graniet altijd bij uw interieur. De veelzijdigheid zorgt voor een divers aanbod aan de granieten vloer.

Wat zijn de kenmerken van granieten vloertegels?

Vloertegels van graniet zijn van nature erg sterk, doordat de hardheid van graniet erg hoog is. Het grote voordeel hiervan is dat de vloer bijna alles aan kan. Krassen maken in de vloer zal bijna niet gebeuren. Ook zullen er niet snel gaten ontstaan wanneer er iets hards en zwaars valt. 

Daarnaast is een graniet vloertegel vorstbestendig. Wilt u het interieur ook naar het exterieur verplaatsen? Geen probleem, zelfs niet niet in de winter. Door de grote weerbaarheid van het materiaal is het eigenlijk geschikt voor alle oppervlaktes. Zodra u binnen of buiten een nieuw design wilt kunt u kiezen voor de granieten vloertegels. 

Granieten vloer voor de badkamer

Een granieten vloer is een keuze die steeds vaker wordt gemaakt voor de badkamer. Wanneer u naar de voordelen kijkt is dit ook niet ondenkbaar. Wij geven antwoord op de vraag waarom u dit type steen in uw badkamer wilt. 

    • Een ongepolijste vloer van graniet is niet glad en wordt ook niet glad wanneer het in een vochtige ruimte ligt. 
    • Het is waterdicht, wat voor een badkamer zeer belangrijk is. Dit komt doordat deze ruimte continue vochtig is. 

 

  • Alle kleuren zijn beschikbaar. Waarom is dit belangrijk? Een badkamer heeft vaak een andere stijl dan de rest van het huis. Het is dan erg handig dat graniet in veel kleuren beschikbaar is. Hierdoor wordt u niet beperkt in het maken van design keuzes.

 

  • Het is krasbestendig, een handige eigenschap voor een vloer die in een natte ruimte ligt. De kans dat iets valt is aanwezig.
  • Schade is niet te zien. Mocht er op de één of andere manier toch lichte schade ontstaan, dan valt dit niet of nauwelijks op door het ruige, natuurlijke patroon.

Een vloer van graniet polijsten

Een granieten vloer polijsten is een mogelijkheid waar regelmatig voor gekozen wordt. Een gepolijste vloer is namelijk helemaal glad. Normaliter heeft graniet juist een grof oppervlakte. Het polijsten zorgt dus voor een glad oppervlakte, waar sommige mensen de voorkeur aan geven. 

Door het graniet te polijsten zorgt u ervoor dat de kleuren meer diepgang krijgen. Hierdoor worden de kleuren dieper en zien er glanzender en dus minder dof uit. Dit is perfect wanneer u een kleur wilt die er echt uitspringt. Een glans ziet er ook luxer uit, waardoor de ruimte een duurdere uitstraling heeft.

Door te polijsten wordt de waterdichtheid van het graniet ook hoger. Echter raden we het af om te polijsten wanneer de vloer in de badkamer komt. De vloer kan namelijk gladder worden wanneer deze vochtig is. 

Oud graniet herstellen

Oud graniet is te herstellen. Zodra de vloer een beetje dof is geworden, onderhevig aan waterschade lijdt of er scheuren in komen is het zonde om niks meer met de vloer te doen. Een granieten vloer herstellen is dan de beste en makkelijkste keuze. 

Een scheur is op te delen in haarscheuren, scheuren van minder dan een halve centimeter breed, en grotere scheuren. Haarscheuren zijn relatief makkelijk op te vullen, indien dit beter is voor het design. Het voordeel van deze scheuren is dat ze de waterdichtheid van het materiaal niet aantasten. Hiervoor hoeft het dus niet gerepareerd te worden. 

Bredere scheuren kunnen wel de waterdichtheid aantasten en daarbij raden wij aan om dit op te lossen. Dit proces is gemakkelijk uit te voeren. Het kan zijn dat het nieuwe opvul graniet lichtelijk afwijkt van de originele kleur. Dit kan wel een nadeel zijn aan het herstellen van een brede scheur. 

Hoe reinigt u een vloer van graniet?

Een granieten vloer reinigen is een taak waar u een handleiding voor nodig hebt. Het is namelijk van belang om geen zuur schoonmaakmiddel te gebruiken. Graniet wordt namelijk aangetast door zuren. 

Het materiaal zal gaan trekken zodra u gebruikt maakt van schoonmaakmiddelen met zuren. Hierdoor zullen er kringen ontstaan. Dit is zonde van het design en is bijna niet meer te herstellen. Let er daarom goed op dat in het schoonmaakmiddel geen schuurmiddel of chloor bevat. 

De enige manier om de kringen weer weg te krijgen is door de vloer opnieuw te schuren. Na het schuren moet de vloer dan mogelijk ook weer gepolijst worden. Dit proces kan al met al veel tijd in beslag nemen en ook is dit geen goedkope klus. 

Een granieten vloer vindt u bij Tonkes Natuursteen

Wanneer u een granieten vloer wilt aanschaffen komt u uit bij Tonkes Natuursteen. Wij zijn al sinds 1935 gespecialiseerd in natuursteen. Deze specialisatie is in de loop der jaren meegegeven aan de nieuwe generaties en aangevuld met moderne technologie. 

In onze ruime showroom vindt u alle soorten natuursteen terug. Daarnaast hebben we ook kamers met verschillende stijlen ingericht, zodat u alle inspiratie krijgt die u zich kunt wensen. Wilt u meer weten of deskundig advies? Schuw dan niet om onze experts om advies te vragen.

Bent u er al over uit welke vloer het voor u moet worden? Wacht dan niet langer en bestel vandaag nog uw nieuwe, granieten vloer bij Tonkes Natuursteen!