06 - 44527332
0598 – 612391
Bel mij terug

Gevels & Wanden 

Natuursteenbedrijf Tonkes biedt verschillende mogelijkheden gevelbekleding voor nieuwe en bestaande gebouwen.
 

Enkele voorbeelden:

Aan de ring van de stad Groningen is het kantoor van Ordina gerenoveerd. Hier zijn natuursteen panelen in diverse afwerkingen verlijmd (2 cm. dik) op de buitengevel

Astraat Groningen. Gevelbekleding in Belgisch Hardsteen en volledig door ons op maat gezaagd en gefreesd.

Innovatie

Een innovatie op dit gebied is MTS.

MultiThin Stone, kortweg MTS, is een innovatie die de toepassingsmogelijkheden van natuursteen – bij gevelbekleding – verveelvoudigd.

De vernieuwing is gelegen in de ontwikkeling van een serie unieke producteigenschappen.
De combinatie van een polyester onderlaag, aluminium honingraatstructuur en een ultradunne natuurstenen bekleding zorgt ervoor dat het natuurstenen materiaal 3 tot 5 keer minder kwetsbaar is dan zijn massieve voorganger en vele malen minder zwaar weegt. Daar waar massieve natuurstenen gevelbekleding om en nabij de 90kg per m2 weegt, bedraagt het gewicht van de  MTS-constructie slechts 12kg per m2. MTS-gevelbekleding weegt dus zeven maal lichter dan het massieve natuursteen hetgeen een scala aan nieuwe toepassingsmogelijkheden bloot legt. Door deze lichtgewicht constructie is het mogelijk MTS snel en eenvoudig te monteren.

De MTS-gevelbekleding is leverbaar in diverse soorten natuursteen.

Toepassingen:

Exclusieve uitstraling van een gebouw komt via de MTS-technologie binnen ieders handbereik.
De kwaliteit van de constructie van een gebouw is geen basisvoorwaarde meer voor het monteren van een natuurstenen gevelbekleding. Daar waar een bepaalde constructie steeds alleen geschikt was voor alternatieve gevelbekleding kan door het geringe gewicht nu ook een exclusieve uitstraling gerealiseerd worden door het gebruik van MTS.

Introductie van deze natuurstenen gevelbekleding met een doorsnede van 5 mm met 25 mm honingraat zorgt voor een enorme uitbreiding van de reeds bestaande toepassingsmogelijkheden. Dit MTS-product kan op vele wijzen in de praktijk doorontwikkeld worden, hetgeen in de toekomst ongetwijfeld zal leiden tot het verwerken van natuursteen in plafonds en het toepassen van het MTS-principe bij vloeren, tafelbladen, badkamers, keukenbladen, liftbouw etc.

Interessante links:

Innotec verlijmingsysteem vindt u hier.

Nieuws

CORONA MAATREGELEN!  

 

Om Uzelf en onze medewerkers te beschermen vragen wij u vriendelijk tijdens uw bezoek aan ons bedrijf een mondkapje te dragen. Wij danken u hartelijk voor uw gewaardeerde medewerking.

 

Nu ook bereikbaar via WhatsApp

 

           06 - 44527332

          

bekijk hier onze vernieuwde showroom

 

 

2,5D waterstraalsnijden

 

 

 

Nieuw in ons assortiment zijn tijdelijke grafbedekkingen.

klik hier voor meer informatie

Natuursteenbedrijf Tonkes Bv is sinds kort tevens importeur van een aantal zeer gerenommeerde duitse groeves. klik hier voor meer informatie 

 

 

Afgelopen maand een project aan de A straat in de stad Groningen opgeleverd.

 

Restauratie zerken Farmsum afgerond.

Klik hier >>

 

Dekton is de nieuwste technologie op het gebied van oppervlakten zoals wanden en vloeren. Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Onderhoudsartikelen nodig?
Klik hier >>

Wist u dat?

2,5D waterstraalsnijden ook mogelijk isSilestone