De basalt tegel is uiteraard verkrijgbaar bij Tonkes Natuursteen. Dit type steen is in meerdere varianten verkrijgbaar. Het is een hard gesteente, waardoor je deze goed kan leggen op plekken waar intensief gebruik plaatsvindt. Bekijk alle basalt tegels uit onze collectie hier. 

Home » Natuursteen tegels » Basalt tegel

Toont alle 2 resultaten

Eigenschappen van de basalt tegel

De achtergrond van basalt is best wel uniek. Het ontstaat namelijk wanneer lava stolt. Toen onze planeet nog volop in ontwikkeling was, is er veel basalt ontstaan. Tegenwoordig wordt dit type steen met name gewonnen in de buurt van vulkanen.

Het zal je niet verbazen dat basalt alleen verkrijgbaar is in donkere kleuren. Denk aan zwart en grijs. Dankzij specifieke bewerkingen slaagt men erin om de kleuren iets lichter te maken. De basalt tegel wordt vaak gekozen omdat deze keihard is en wel tegen een stootje kan. Handig voor binnen en buiten dus!

Verschillende basalt bewerkingen

In ons assortiment kom je de gevlamde basalt tegel tegen. Vanzelfsprekend is de tegel hierbij bewerkt met een vlam, die zorgt voor een ruwer oppervlak. Een andere optie is de gezoete tegel van basalt. U krijgt dan een tegel die bewerkt is met schuurstenen.

De tegels zijn bijzonder geschikt voor buiten. Basalt is, mede dankzij het toepassen van de juiste bewerkingen, niet glad. Daarnaast maakt de extreme hardheid basalt ook ideaal voor gebruik op een oprijlaan voor de auto. Bij veel andere soorten natuursteen is dit niet aan te raden!

Kies de juiste tegels van basalt

Als het gaat om basalt tegels, maken we onderscheid tussen basalt vloertegels en basalt wandtegels. We streven naar een aanbod dat altijd zo compleet mogelijk is. Liever een ander type natuursteen? U kunt ook kijken naar kalksteen tegels, marmer tegels, graniet tegels en nog veel meer.

Op de productpagina’s kunt u de gewenste afmetingen van uw tegels kiezen. Daarbij selecteert u de breedte, lengte en dikte. Omdat er vaak direct een redelijk groot aantal tegels nodig is, is het verstandig om ons een scherpe offerte te laten opstellen.

Bestel uw basalt tegel eenvoudig online

Basalt is ijzersterk, heeft een fraaie robuuste look en is op allerlei manieren toepasbaar. Daarnaast is het een makkelijke steensoort. Overigens geven we u natuurlijk graag handige tips. Ook voor andere vragen over tegels van basalt kunt u bij ons terecht.

Als natuursteen specialist hebben wij al tientallen jaren een bijdrage geleverd aan talloze bouw- en interieurprojecten. Wij kunnen u uiteraard ook in contact brengen met bedrijven die de stenen bij u komen leggen. Liever zelf aan de slag gaan? Vraag dan nu een offerte aan voor uw ideale basalt tegel!