Ascala marmerlook
Ascala metaal

ASCALE

ASCALE is een keramieksoort die voornamelijk gebruikt wordt voor marmerbladen. Hierbij kunt u de voordelen van deze soort ervaren, waaronder de krasbestendigheid, het lichte gewicht en de bestendigheid tegen hoge en lage temperaturen. Hierdoor is ASCALE uiterst geschikt voor ieder project, zowel binnen als buiten.

Ascala blad

Lichtheid van Ascale

Ascale onderscheid zich van andere merken door het lichte gewicht. Voor vloeren is een dikte van 6mm voldoende en bij keukenbladen vanaf 12mm. Hierdoor is montage gemakkelijker, aangezien het gewicht lichter is.

Ascala keuken

Duurzaam materiaal

Ongeveer 70% van de materialen zijn gerecycled bij Ascale. Daarnaast is het materiaal kras- en vlekvrij, UV resistent, waterproof, geschikt voor warme en koude temperaturen en uiterst hygiënisch. Hierdoor is de levensduur van Ascale ook lang.

Ascala marmerlook

Gevarieerde collectie

Bij Ascale zijn diverse collecties beschikbaar. Van marmer tot luxury en steen of cement, alles is te vinden is de overzichtelijke collecties. Hierdoor is de afwerking altijd zoals u het wilt voor uw project of huis.

Het merk Ascale

Het merk ASCALE komt voort uit ruim vijftig jaar ervaring binnen de keramische industrie onder TAU Cerámica Spanje. Het is een opmerkelijk en vooruitstrevend merk dat zich onderscheidt binnen de wereld van architectuur en design. Met een sterke focus op esthetische oplossingen en hoogwaardige producten, heeft het merk een solide reputatie opgebouwd. Hierbij wordt de meest geavanceerde technologie op het gebied van grootformaat gesinterde steen toegepast.

Met de ervaring en de toepassing van de nieuwste technologie in het productieproces, verkorten ze bij dit Spaanse merk de sintertijd van natuursteen die duizenden jaren lang is blootgesteld aan hoge druk en hoge temperaturen en verbeteren zo zelfs de eigenschappen van natuursteen.

Ascala

Ascala aanrechtblad

De producten van ASCALE

De producten van ASCALE worden gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Denk hierbij aan klei, zand, mineralen en meer. De producten staan bekend om de hoge weerstand, het lichte gewicht, de lange levensduur en de veelzijdigheid. 

De collecties van het merk zijn zeer gevarieerd en voldoen aan diverse behoeften. U vindt een uitgebreid scala aan kleuren, texturen en formaten, wat ontwerpers en architecten (maar ook consumenten) in staat stelt om creatieve vrijheid te omarmen en unieke ontwerpen te realiseren die aansluiten bij uiteenlopende stijlen.

Wat dit merk echt onderscheidt, is de aandacht voor detail. De producten zijn ontworpen met oog voor subtiele nuances, zoals variaties in textuur en kleur die doen denken aan natuurlijke materialen zoals steen en hout. Hierdoor ontstaat een verfijnde en authentieke uitstraling die ruimtes een warme en uitnodigende sfeer geeft.

De voordelen

De producten van ASCALE hebben veel voordelen. Wij zetten deze voordelen even voor u op een rijtje: 

  • Europese standaard: Het merk produceert in de Europese Unie en voldoet aan alle overeenkomstige kwaliteitsnormen.
  • Waterbestendig: De vochtopname is minder dan 0,08% en er is geen geurabsorptie mogelijk. 
  • Snijweerstand: De materialen zijn heel sterk waardoor er niet snel krassen ontstaan.
  • Gerecycled: 70% van de gebruikte materialen wordt hergebruikt.
  • UV-bestendigheid: Ultraviolette weerstand en oppervlakte stabiliteit in de loop van de tijd.
  • Hoge weerstand: Tegen hoge en lage temperaturen en vorst, UV-stralen en buigen. Dus ook geschikt voor buiten.
  • Hygiënisch: Extreem gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen chemicaliën, bacteriën en schimmels.
  • Anti-vlek: Dankzij de toegepaste technologie en de gebruikte materialen ontstaan er geen vlekken.
  • 100% natuurlijk: Alle gebruikte materialen zijn van 100% natuurlijke minerale oorsprong.

Heeft u vragen over bovenstaande voordelen? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen!

Ascala voor en nadelen

Kennismaken met de producten van ASCALE met Natuursteenbedrijf Tonkes? 

Wilt u kennismaken met de producten van ASCALE? Kom gerust eens langs in onze showroom in Veendam!

Heeft u vragen over deze of andere keramische producten van Natuursteenbedrijf Tonkes? Neem gerust contact met ons op of kijk eens bij onze andere keramiek merken zoals Neolith, Dekton of Lumina